Waarom de Bloombux een mooi alternatief voor buxus is!

Maak kennis met een nieuwe, spectaculaire tuinplant: de Bloombux. Hij lijkt sterk op een buxus, maar het is een bijzondere dwerg rhododendron! Het grote verschil met de buxus? Uitbundige bloei in mei en juni en een totale ongevoeligheid voor buxusmot of -schimmel. Omdat je de Bloombux ook als haag kunt planten of als eyecatcher in de tuin is het een gezond alternatief voor de buxus. Er is bovendien goed nieuws voor vlinders en hommels. De bloemen zitten vol nectar. De nieuwe Bloombux doet het ook uitstekend in potten en bakken en is verkrijgbaar in de kleuren Pink en Magenta.

Bloei
Bloombux is een compacte en stevige tuinplant die maximaal 70 cm hoog wordt. Hij zit vol met smalle, frisgroene blaadjes en je kunt ‘m in haast elk gewenste vorm snoeien. Van bol tot kegel tot rechthoekig. Ideaal als haagplant maar ook als blikvanger in de tuin, want vanaf mei verschijnen er talloze bloemen van ongeveer 8 cm groot. Daar komen volop vlinders en hommels op af om gulzig nectar te snoepen. Doordat de plant bladhoudend en winterhard (tot -24 graden) is, geniet je ook tijdens de wintermaanden van de frisgroene uitstraling.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *