Heb je ergens in je kast nog een overhemd hangen dat je niet meer draagt maar waar je het toch moeilijk mee hebt het weg te doen? Van Hulley komt met een oplossing, zij maken er een originele boxershort van. Zo krijgt je hemd een tweede leven.

Het Nederlandse Van Hulley werd eind 2012 opgericht door Jolijn Creutzberg nadat ze een oud overhemd van haar man met de naaimachine omtoverde tot een boxershort. Sindsdien lopen er al meer dan 1000 mensen rond met een unieke boxer van Van Hulley. Niet alleen mannen maar ook vrouwen blijken fan te zijn. Zij gebruiken het vaak als slaapshortje.

Elke boxershort wordt met de hand gemaakt in hun naaiatelier in Groningen door vrouwen met een moeilijke toegang tot de reguliere arbeidsmarkt. Het concept van Van Hulley is dus niet alleen origineel, maar ook duurzaam en sociaal. Boxershorts met een goed verhaal dus, en daar zijn we met EcoLifestyle fan van!

hemdZelf weet ik reeds een tijdje van het bestaan van Van Hulley af, maar een recente opruimactie van de kleerkast gaf me een concrete aanleiding om het gewoon eens zelf te proberen. Een hemd dat ik al erg lang had maar amper had gedragen was de ideale testcase. Het enige wat je moet doen is je aanmelden op de website, je maat kiezen en je hemd versturen. Amper een week later zat mijn persoonlijke Van Hulley boxershort al in de brievenbus. In de doos ook een stempel met de naam van de persoon die mijn boxer gemaakt en gecontroleerd had.

Ik was heel erg aangenaam verrast door wat ze er bij Van Hulley van gemaakt hadden. De gulp van de boxer is gemaakt van de manchet van de mouw en er werden leuke passende kleuraccenten aangebracht. Het borstzakje van het hemd werd de achterzak van het short. De boxer zit ook als gegoten. Helemaal top dus.

Heb je nog oude overhemden die je niet meer draagt maar waar je aan gehecht bent, of ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor je lief, dan kunnen we je zeker een Van Hulley aanraden!

Het omvormen van je overhemd of blouse tot mannen of vrouwen boxershort kost € 27,50 en kan je bestellen via hun webshop.